Boost din sundhed og din krop.

1. Hold vægten med din hverdagskost 
115 kalorier, så meget spiser en amerikaner i gennemsnit mere fredag, lørdag og søndag, viser en undersøgelse fra University of North Carolina. Særligt fedt og alkohol er godt repræsenteret i det ekstra energiindtag. Selv om 115 kalorier måske ikke lyder voldsomt eller faretruende, bliver det til omkring tre ekstra kilo på et år. Derfor er det måske en god ide at være opmærksom på hyggen i ferier og weekender, hvis du vil holde vægten. Hyggekalorierne bliver nemlig også siddende til hverdag.
Kilde: Obesity Research 

2. Vand øger din forbrænding 
Vi har sagt det før, og vi gør det igen: Drik vand! Drikker du bare et par glas, viser forskning, at din kalorieforbrænding vil være øget med op mod 30 procent i en times tid. Kvit og frit. Har du svært ved at få drukket vand i de mængder, så giv det lidt smag ved at tilsætte citron, lime eller agurk.
Kilde: Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism og AllYou.com

3. Sluk tv’et og tab dig 
Jo mere tv du ser – des mere indtager du også af slik, sodavand og fastfood. Ifølge amerikansk forskning hænger det sådan sammen. Desuden har forskningen også vist, at de, der ser meget tv, typisk spiser mindre frugt og grønt og hyppigere springer morgenmaden over.

4. Styrketræning er også for kvinder 
Styrketræning burde være alle kvinders bedste ven. Den gør dig ikke bare stærk, udholdende og stram. Den beskytter også dit hjerte og dine knogler, og den forebygger diabetes og holder din hjerne skarp. Har du ikke allerede snuppet drengenes tunge vægte i fitnesscenteret, er det nu, du skal i gang!

5. Gå en tur – og slip chokoladetrangen 
Kender du sliktrangen, der kommer snigende op ad dagen? Kuren er enkel: Gå en tur. Bare 15 minutters let gang tager toppen af behovet og får dine tanker om søde sager under kontrol. Et studie på University of Exeter viste, at chokoladespisere halverede mængden, hvis de gik en lille tur, inden de nød de søde sager.
Kilde: Appetite

6. Fyld dig med fibre 
Gå efter kostfibrene i grove grønsager, fuldkornsprodukter og noget frugt som f.eks. hindbær. Svenske forskere har fundet frem til, at kvinders risiko for hjerte-kar-sygdomme falder med hele 25 procent, hvis vi får masser af fibre i kosten.

7. Kære dagbog, i dag har jeg spist…
Skriv ned, hvad du spiser – stort som småt, fra morgen til aften. Ærligt. Det gør det sværere for dig at fortrænge den kage, du spiste på jobbet i eftermiddags. Og det giver dig et grundlag at vurdere dine kostvaner på, hvis du synes, at din vægt går den forkerte vej. Alene øvelsen vil sandsynligvis få dig til at spise mindre – også fordi du simpelthen ikke har lyst til at skulle skrive en pose Matadormix eller en plade Marabou på listen. Igen.
Kilde: AllYou.com

8. Få flad mave med de rigtige snacks 
Jo, man kan faktisk godt spise sig til en flad mave. Følgende madvarer skal du gå efter: Mandler og pistacienødder er fyldt med vitamin E og med fibre, der øger mæthedsfornemmelsen. Og selv om der er ret mange kalorier i, så er det ikke fedt, der sætter sig på maven. Byt din sædvanlige formiddagssnack ud med en håndfuld mandler og pistacienødder og se, om det virker. Grønne bladgrønsager er en af de hurtigste veje til en fladere mave. Sørg for at få lidt spinat, kål og romainesalat til hvert måltid – der er næsten ingen kalorier i, men masser af fibre og vitaminer og mineraler, der virker let vanddrivende.

9. Træning giver dig en skarp hjerne 
Føler du dig lidt træt og uoplagt midt på dagen, så er der ekstra god grund til at prioritere din træning i løbet af ugen. Regelmæssig motion reducerer nemlig uoplagthed og dalende koncentrationsevne markant og gør dig mere produktiv, har et amerikansk studie vist.
Kilde: Mental Health and Physical Activity

10. Baby-steps 
I stedet for at droppe al sukker i din latte, så nøjes med én teskefuld i stedet for tre. Skift letmælk ud med skummetmælk. Du behøver nemlig ikke vende alle dine vaner på hovedet for at få resultater på vægten eller blive sundere. Helt små skridt i den rigtige retning vil flytte dig. Og de er typisk langt lettere at indarbejde i hverdagen.