Hjerterigtig træning.

Hjertetræning, som foregår hver onsdag kl. 13.00 til 15.00.

 

Rummet syder af energi, der snakkes, kaffen sættes over og alle hjælper lidt til her og der. I dag er her ca. 18 personer på holdet, deltagernes alder spænder lige fra 50 og til godt og vel 85 år.

Hjerteholdet har tiltrukket andre end hjertepatienter, nogen er opfordret af egen læge, andre efter genoptræningen af fysioterapeuter på Faxe Sygehus. Her kommer folk med forhøjet blodtryk, for højt kolesteroltal, diabetes, slidgigt og andre der har fået nye hofter eller nye knæ, hyper mobile eller bare på grund af det gode sociale netværk som fungerer her i bedste foreningstil.

Der skrues godt op for musikken og i taktfaste bevægelser styret af Lis, starter træningen. Alle deltagere så godt de kan og lad mig sige... her er der virkelig engagerede medlemmer. De gik til opgaverne med en iver der nok kan vække misundelse.

Lis: Vi starter hver gang med en fælles opvarmning på gulvet, hvilket er meget vigtigt. Vi skal have gang i kredsløbet og strakt de stive muskler og led, så vi kan tåle at udfordre kroppen endnu mere på maskinerne. - Maskinerne, der træner konditionen, er f.eks. motioncykler, trappemaskiner, romaskiner, løbebånd, ryg og mavemaskiner, og dertil de store bolde, der træner balance m.m.

Holdet opfordrer andre til at komme og være med og få gang i en god dag, placer stokken i skammekrogen for en stund.

 

Hvis dette lyder som noget for dig, så kom ned en Onsdag og snak med Lis

Lis Nordhøj Hansen
Instruktør (Hjerterigtig træning)